Det är dags att förändra kundernas produktupplevelse

Ju mer vi diskuterar en total kundupplevelse, desto mer ser vi hur viktigt det är att alla underliggande komponenter hanteras på rätt sätt.  Antonia Renner arbetar som Principal Solutions Marketing Manager på Informatica, och har i ett av sina blogginlägg valt att titta närmre på vilkten av produktinformation.

 


 

Produktinformationens roll har aldrig varit större än den är idag. Den nya produktupplevelsen är kund-centrerad, personlig, omnikanal- och sökstyrd samt högst driven av sociala faktorer. Detta är givetvis en komplex plattform, men samtidigt enklare att hantera än man kan tro. Genom att utnyttja sin produktinformation fullt ut kan du både förbättra kundens upplevelse och antal konverteringar.

Omnichannel som främsta säljstrategi är inte längre optimalt. I genomsnitt tar en konsument till sig fler än 10 informationskällor innan han eller hon gör ett köp [1]. Men medan 88 % av konsumenter säger att de är mer benägna att handla med återförsäljare som erbjuder personliga och sammankopplade tvärkanalupplevelser, så upplever de även att informationen som ges i butiker, e-handelswebbplatser, mobilappar och kataloger ofta är för begränsade.

En stor orsak till detta är att 80% av handlare och leverantörer inte integrerar produktdata över sina hemsidor, applikationer och fysiska butiker [2]. Vilket givetvis leder till att informationen ofta inte matchar. Faktum är att 51% av handlare och leverantörer inte ens stöder mobil handel [2].

Konsekvenserna av detta fakta-gap mellan verklighet och kunders förväntningar är betydande. 45 % av handlare och leverantörer har förlorat över 1 miljon dollar i intäkter som ett resultat av utmaningarna med tvärkanalsförsäljning [2].

 

För att omvandla produktupplevelsen för kunder, behöver företag följande:

 

 1. En omnichannel strategi

  Flera kanaler stärker varandra. En kund som inte köper i en kanal kan mycket väl vinnas över i en annan kanal baserat på deras nuvarande intressen, behov och plats.
 2. Leverera rätt produktinformation i varje kanal

  En av de största utmaningarna för återförsäljare är konsekvent information. Du kan välja att dela upp och visa olika uppgifter i olika kanaler. Men du måste tillhandahålla betrodd, relevant och rik data över alla digitala beröringspunkter och kanaler.
 3. Leverera en personlig kundupplevelse

  Anpassa dina data för att kunna ge en meningsfull och engagerande produktupplevelse. Med en 360 graders vy  av dina kunder och deras köpmönster kan du exempelvis se vad för produkter de tycker om, vilka attribut som intresserar dem, eller vad de har köpt. Vilket i sin tur förenklar cross- och upselling. Du vinner insikter om vilket nästa steg som är det bästa för dina olika kunder. Och du kan leverera högkvalitativ service, göra personliga erbjudanden samt förbättra kundupplevelser och lojalitet.

 

Vidare läsning

Källor

 1. Vendasta 50 Important Stats You Need to Know About Online Reviews. August 29, 2016
 2. 1WorldSync Nearly Half of Global Merchants and Suppliers Have Lost at Least One Million Dollars in Revenue Due to Cross-Channel Commerce Challenges. April 4, 2017