7 steg mot Intelligent Customer Engagement – Steg 6

Välkommen till vår 7 steg långa blogg-serie ämnad att leda dig genom ett antal steg för att förbättra din kundupplevelse. Du kan givetvis alltid höra av dig till oss via kontaktsidan på vår hemsida för en mer ingående diskussion kring din organisations behov.

I steg fem tog vi våra samlade masterprofiler och kundrelationer och adderade ytterligare information till dem från tredjeparts källor för att utöka vår förståelse om kunden ytterligare (Missat seriens tidigare steg? hitta första steget här. Du kan hitta samtliga steg i serien i bloggen). Vårt sjätte inlägg handlar om att distribuera våra insikter till de personer och applikationer som kan nyttja den bäst.

 

Steg 6. Distribuera dina data

Olika applikationer tjänar olika syften. Målet med att skapa en 360-graders vy bör då heller inte vara att distribuera samma information till alla applikationer. Det bör istället vara att distribuera rätt information till rätt applikation så att personer som använder applikationen har precis den information de behöver när de möter kunden.

Ditt mål bör vara att skapa ett flöde av betrodd, relevant och reglerad eller ”governed” data till och från varje applikation. Ett flöde som stärker ditt arbete mot intelligent customer engagement.

 

Vad gör detta svårt?

Eftersom olika applikationer utför olika jobb och relaterar till olika aspekter av kundreationen, har de även olika datastrukturer. Dessutom har olika team i organisationen olika förväntningar på sina applikationer.

Ditt kampanjhanteringsprogram kanske behöver ha tillgång till vissa set av kundprofilens information för att kunna segmentera rätt. Men behöver ditt kundservice team verkligen all den datan? Eller kommer den datan att röra till deras vy av kundens serviceärenden?

Antagligen behöver de inte samma data som kampanjhanteringsprogrammet behöver. Effektiv datadistribuering bygger på en förståelse av hur användarna använder sina applikationer.

 

Varför spelar smart datadistribuering roll?

En konsekvent 360-graders vy av hela kundrelationen är bara så värdefull som dess användares förmåga att använda den. Centralt här är även att den mest relevanta datan måste vara där dess användare förväntar sig att den finns tillgänglig. Du bör se till att säkerställa ett flöde av betrodd, relevant och ”governed” kunddata till dina applikationer så att dina team kan få ut bäst effekt av den.

 

Intressant? Håll då utkik efter nästa inlägg med steg 7.

 

Läs mer om Informaticas produkter för Intelligent Master Data Management