7 steg mot Intelligent Customer Engagement – Steg 5

Välkommen till vår 7 steg långa blogg-serie ämnad att leda dig genom ett antal steg för att förbättra din kundupplevelse. Du kan givetvis alltid höra av dig till oss via kontaktsidan på vår hemsida för en mer ingående diskussion kring din organisations behov.

Under steg fyra gick vi in på relaterade data och varför det är viktigt att relatera en masterdata profil med andra (Missat seriens tidigare steg? hitta första steget här. Du kan hitta samtliga steg i serien i bloggen). Vårt femte inlägg rör berikade data och hur man kan få in ytterligare värdefull information om sina kunder genom tredjeparts källor.

 

Steg 5. Berika dina data

Social Media information, clickstream information, call log information och demografisk information. Det finns mängder av värdefull information som kan definiera vad ”customer ready” innebör.

När du lyckats komma till en punkt där du systematiskt och intelligent har behandlat dina data (länkat, rengjort, sammanslagit och relaterat) kan det vara en bra ide att berika profilerna du byggt med relevanta data från andra källor.

 

Vad gör detta svårt?

Det finns en viktig anledning till att detta kommer som steg 5 och inte som steg 1. Sanningen är att många företag slösar onödiga pengar på att berika olika versioner av frånskilda kundprofiler mellan olika andelningar, LOBs och regioner. Det är mycket smartare  och ekonomiskt att berika dina data när du har byggt kompletta och stabila masterprofiler som hela organisationen kan ta del av.

 

Varför berikad data spelar roll?

De flesta företag har identifierat den nyckelinformation som kan hjälpa dem att på bästa sätt bemöta sina kunders behov. Exempelvis vill kanske ett försäkringsbolag veta om deras kunder är villa- eller lägenhetsägare så att de bättre kan presentera rätt och relevant försäkringserbjudande till varje kund.

När man har en 360-graders vy av kundrelationen och jämför den med externa datakällor kan man vinna en djupare förståelse för kundens behov.

 

Intressant? Håll då utkik efter nästa inlägg med steg 6.

 

Läs mer om Informaticas produkter för Intelligent Master Data Management