Världen drivs av data – välkommen till Informaticas blogg

Välkommen till Informaticas blogg - världen drivs av data

Välkommen till ett nytt år och varmt välkommen till den svenska upplagan av Informaticas blogg!

Varför ännu en blogg och varför nu?

Vi lever i en väldigt spännande och utmanande tid. Förändringarna i samhället, näringslivet och inom våra respektive företag går allt fortare. Den så kallade digitala transformationen eller digitala revolutionen diskuteras i alla möjliga forum och kan nästan upplevas uttjatad. Samtidigt ser vi dagligen konkreta exempel på hur den påverkar oss och det är ingen tvekan om att vi alla berörs av den.

Med digitaliseringen blir data alltmer centralt i alla verksamheter och en allt viktigare tillgång för organisationer. Inte enbart för att ge de insikter som krävs för att fatta rätt beslut i en snabbrörlig värld, även om det är nog så viktigt. Utan även som grund för hela kundupplevelsen (vilken de flesta organisationer nu ser som främsta differentiering gentemot konkurrenterna) och som bas för innovation och helt nya produkter/tjänster och affärsmodeller. Lägg till detta ”big data”, övergången till molntjänster samt utvecklingen inom prediktiv analys, maskinlärande, sakernas internet… Det är inte konstigt att vi ser frågan om data och dess värde komma upp på styrelsenivå i fler och fler företag.

Informatica har över 20 års erfarenhet av att hjälpa företag hantera sin data. Cirka 7000 kunder använder Informatica för datahantering i molnet, lokalt och i hybridmiljöer. Vi tror och hoppas att vår samlade expertis och erfarenhet är högst relevant för många företag som möter utmaningar relaterade till data, eller som arbetar med att göra data till en strategisk tillgång.

En annan anledning till den här bloggen är att komma närmare er – våra partners, kunder och potentiella kunder. Vi vill ta upp lokala nyheter och information. Vi vill också göra en del av innehållet från Informaticas internationella blogg ännu mer lättillgängligt genom att erbjuda det på svenska.

Vi hoppas att innehållet kommer att vara intressant och relevant för dig och dina utmaningar! Mest av allt hoppas vi på dialog! Kommentera gärna. Kontakta oss direkt. Kom och träffa oss på våra seminarier och konferenser.

Återigen, varmt välkommen.

2017 är ännu så länge ett nästan oskrivet blad – vilken förändring ska du medverka till i år? Vilka nya möjligheter är mest spännande i din verksamhet?